Le Moulin en Route
meetings, eat & sleep

DE KAMERS

In het molenhuis zijn op de eerste en tweede verdieping vijf prachtige ruime slaapkamers te vinden in de thema's groen, blauw, wit, grijs en rose. De kamers zijn uitgerust met extra lange boxspring bedden. Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer, sommige met bad. De gasten kunnen gebruik maken van handdoeken, gastendoekjes en beddengoed, (scheelt ruimte in de koffer). Reserveer nu een kamer.


 


WOONKAMER VOOR DE GASTEN EN DE KEUKEN

Er is een prachtige woonkamer voor de gasten met haardkachel en tv (Netflix). Hier kan je ook rustig een boek lezen uit de boekenkast of een bordspel spelen die volop aanwezig zijn.

De keuken is het domein van de  host Natasja en maakt hier indien gewenst een heerlijk uitgebreid ontbijt met verse eieren van de kippen. Geniet van dit continentale ontbijt aan de grote tafel in de keuken naast de houtkachel. Bij mooi weer serveren wij het ontbijt lekker voor je buiten. Bij te boeken is een Frans 3 gangen diner van biologische streekproducten en groenen uit eigen tuin. Het is niet mogelijk dat gasten zelf hun maaltijd bereiden mits je kiest voor de pizzarette. Het is niet de bedoeling dat je hiervoor je eigen producten meeneemt en zelf gaat koken.

 


DE TUIN

De watermolen is omgeven door een kabbelend beekje en er is een klein meertje waar je ook kunt vissen (spot de IJsvogel). Er is een grote boomgaard waar je altijd het fruit mag plukken en opeten. In de boomgaard wordt regelmatig met de gasten een kampvuur gemaakt.

Overal zijn heerlijke zitjes om lekker te genieten van een glaasje wijn en kaasplankje. Er is hele ruime overkapping aan het water waar je met een vuurkorf perfect beschut kunt zitten om bijvoorbeeld te dineren of te bbq-en.

 

 


OMGEVING

Le Moulin en Route ligt in een rustige omgeving met veel groen, aan de rand van het kleine dorp Blèves (± 90 inwoners). Op het grote erf van de Moulin en Route vind je onder andere een populieren-bosje, een boomgaard, een overdekt terras met bar, een meertje met rivier en een ruime groene tuin met veel zitjes. Hoe dan ook vind je hier rust en ruimte in overvloed voor rust en inspiratie.
In de landelijke, glooiende omgeving liggen pitoreske dorpjes, zoals La Perriëre, een prachtig kunstenaarsdorp. In de buurt ligt ook de streek: de zogenaamde Alpen, je waant je in Zwiterserland met de prachtige rivieren, schattige dorpjes en rotspartijen.
Vlakbij zijn twee natuurparken en de steden Alençon, Le Mans en Bellême
Niet te vergeten dat er overal prachtige brocante winkels te vinden zijn en heel veel marktjes in de omliggende dorpen met Vide greniers (kofferbak verkoop)
De molen ligt in het gebied Le Perche: waar sinds eeuwen paarden (Percherons) worden gefokt. Het is een prachtige, heuvelachtige en groene streek met beeldschone manoirs, kastelen en mooie plaatsen als Mortagne au Perche en Bellême.


STEDEN

Alençon: Op 20km afstand, bekend vanwege het beroemde kantwerk en zijn mooie monumentale gebouwen. www.paysdalencontourisme.com.

Le Mans: bekend van het 13,65 km lange 'Circuit' waar jaarlijks de 24 uur van Le Mans plaatsvindt. Ontzettend leuk om dit circuit te bezoeken. Le Mans heeft nog een authentiek middeleeuws stadsgedeelte waar je uren kan slenteren door de smalle steegjes. Le Mans is een grote universiteitsstad, waarvan ook de cinematografische waarde bewezen is in films als ‘Cyrano de Bergerac’ en ‘The Man with the Iron mask’.

Bellême: de hoofdstad van de Perche en sinds de Middeleeuwen is hier elke donderdagochtend een markt. Bellême is een kleine karakteristieke stad in het Regionaal Natuurpark van de Perche. Bellême behoudt een rijk architectonisch erfgoed en een "geest", dat zich vooral onderscheidt van andere steden in de Perche door de imposante herenhuizen met zijn nobele gevels. Elegant door de sfeer van de vele winkels.

ACTIVITEITEN

Golf:  In Bellême en Alençon (in de buurt) zijn schitterende 18-holes golfbanen. Voor alle gasten is er een korting van 25% geregeld op de greenfee.

Kanoën: Ga absoluut naar de Alpes Mancelles, in de volksmond Klein Zwitserland met pitoreske dorpjes, rivieren, rotspartijen en je kunt hier fantastische kano tochten maken, 4, 8 of 14 km. Absoluut de moeite waard

Minigolf: In Bellême, kwartiertje rijden is een leuke minigolf baan.

S.P.A: Op 5 minuten rijden in Pervencheres, ligt de grootste paardenopvang van Frankrijk. Eigenlijk een gratis dierentuin. Je kunt hier echt leuk wandelen. Hier zijn albino-paarden, gepensioneerde paarden, maar ook lama's, hangbuikzwijntjes, geitjes, schapen en nog veel meer dieren te zien. Het is zo prachtig opgezet, echt de moeite waard. Zwemmen: Overal in de buurt zijn meren waar je heerlijk kunt zwemmen. Bij mij in de rivier kan je "pootje baden". In Bellême is een groot zwembad.

Paardensport: Nationale Stoeterij (Haras) ‘Le Pin’ , het ‘Versailles van het paard’ is één van de bekendste stoeterijen ter wereld en stamt uit het begin van de 18 e eeuw. De historische stalgebouwen en het kasteel zijn gelegen op een terrein van 1.000ha en bieden ruimte aan zo’n 50 hengsten van 10 verschillende rassen in dienst van de fokkerij. Op ‘Le Pin’ worden rondleidingen georganiseerd waarbij o.a. de stoeterij, het kasteel en het museum bezocht kunnen worden. Op donderdagen (van juni tot september) vinden ook de indrukwekkende hengsten presentaties plaats. Afstand: +/- 60 km. www.haras-nationaux.fr

Kastelen en kathedralen: Overal staan prachtige kastelen en manoirs verborgen in de dorpjes. Ook de moeite waard om La Chapelle Montligeon te bezoeken, deze enorme kathedraal staat in een heel klein dorp.

Wandelen: Op een steenworp afstand zijn 2 fantastische natuurreservaten waar je uren kan wandelen eventueel onder leiding van een gids. Wat dacht je van een wandeling in het donker, volledig vertrouwen op je zintuigen. Het Parc Naturel Régional du Perche is een landschap van heuvels bekroond met bossen, van valleien met heggen en van holle paden omzoomd met hagen, rivieren en plassen. Ten westen van Blèves ligt het natuurpark Normandie et Maine, bekend van de uitgestrekte bossen.

Karten: Op een kwartiertje rijden van Le Moulin en Route ligt de grootste kartbaan van Frankrijk. Ga hier lekker rijden en weet dat hier afgelopen jaar het WK karten heeft plaatsgevonden, voor het extra gevoel.

Brasserie du Perche: Na een half uurtje rijden door de gave kleine landweggetjes staat er ineens midden in het bos een bierbrouwerij met een groot terras aan het meer. Geniet hier van de zelfgemaakte biertjes en snacks. Je kunt hier ook prachtig wandelen.